NECİP AYDIN
sağ
PERFORMANS - GÜVEN2

Erzurum'da anne kız cinayetinin perde arkası! Aldattı dedi ama...

Erzurum’da kendisini aldattığını düşünen eşi Zülküf Böçkün tarafından öldürülen Kadriye Böçkün’ün (44) herhangi bir gönül ilişkisi bulunmadığı bilirkişi raporuyla ortaya çıktı. Kızı Asude Helen’i de (20) çıkan tartışmada katleden zanlının uzun yıllardır ailesine şiddet uyguladığı da anlaşıldı.

Erzurum'da anne kız cinayetinin perde arkası! Aldattı dedi ama...
  • 08 Ağustos 2024, Perşembe 7:17

Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde geçtiğimiz 14 Mart gecesi meydana gelen olayda Zülküf Böçkün, eşi ebe hemşire Kadriye ile kızı Asude'yi bıçakla öldürdü.

Olaydan sonra kaçan Böçkün, polis tarafından yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Zülküf Böçkün, Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Bela geliyorum demiş

Tanıkların ve şahitlerin dinlendiği duruşmada katil zanlısı Zülküf Böçkün’ün 24 yıllık evliliği boyunca eşi Kadriye Böçkün’e psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Dört çocuğuna da şiddet uyguladığı anlaşılan katil zanlısının eşi Kadriye’nin kulak zarını patlattığı da öğrenildi. Katil zanlısı uyguladığı şiddeti duruşmada kabul etti. Kendisinden ayrılmak isteyen eşini ve çocuklarını öldürmekle tehdit ettiği de tanık ifadelerine yansıdı. Tehdit nedeniyle bir türlü eşinden boşanamayan Kadriye Böçkün’ün şikâyetçi olduğu ancak daha sonra şikâyetini geri çektiği bildirildi. Duruşmada ifade veren katil zanlısı Zülküf Böçkün’ün pişmanlık göstermeyen soğuk kanlı tavırları dikkat çekti.

Böçkün mahkeme heyetine, “Bir anlık hata ile öldürdüm, eşimle kızım gitti artık gelmeyecekler” dedi.

Gönül ilişkisi yokmuş

Katil zanlısının savcılıktaki ifadesinde eşiyle telefonda bir erkek şahısla konuştuğu ve kıskandığı için tartıştığını ve öldürdüğünü söylemişti. Bu iddia üzerine bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, “Maktul Kadriye Böçkün’ün cep telefonunda toplam 10 bin 664 adet bulgu incelenerek, elde edilen bulgulara göre maktul ile dosyada adı geçen C.Y. isimli kişi arasında herhangi bir gönül ilişkisi olabileceği değerlendirilen resim, mesaj, ses kaydı vb suç unsuruna rastlanılamamıştır” denildi.

Kadriye Böçkün’ün eşini aldatmadığı ortaya çıktı. Hakkında 'Kadına ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eşe karşı kasten öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan katil zanlısı için karşı tarafın avukatı, ‘canavarca hisle ve tasarlayarak öldürme’ suçlamalarından da yargılanmasını talep etti. Çiftin üç çocuğu da babalarından şikâyetçi oldu.

Aile tepki gösterdi

İleri tarihe ertelenen duruşma sonrası Kadriye Böçkün’ün ailesi, sanık Zülküf Böçkün’ün ifadelerine tepki göstererek bir an önce adaletin yerine gelmesini istediler. Anne Fahriye Kara, kardeşler Mine ve Kadir Kara adliye çıkışı yaptıkları açıklamada, Kadriye Böçkün’ün hiçbir zaman eşini aldatmadığını ve mahkemenin bunu tespit ettiğini dile getirerek, “Bu bir namus cinayeti değil, kadın cinayetidir. Anne ve kızımız bir haksızlığa uğradı. Canice katledildiler. Kadriye Böçkün yıllarca kocası tarafından şiddet gördü. Kaç kere boşanmak istedi ama tehdit edildi. Aileler benzeri şiddet olaylarında sesini çıkarsın ve susmasın. Biz yandık, onlar yanmasın” dedi.

Manolya Bulut-Pusula Gazetesi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık